سنسورهای تشخیص حرکت یا آشکارسازهای مادون قرمز از مهمترین ارکان سیستم اعلام سرقت به شمار می رود. زیرا این سنسورهای حرکتی هستند که در زمان اکتیو بودن سیستم به محض تشخیص کوچکترین حرکت فرمان آلارم را به دستگاه کنترل پنل ارسال می کند.

سنسورهای تشخیص حرکت غالبا از یک یا چند تکنولوژی اختصاصی برای تشخیص حرکت استفاده می کند .

معمولا زمانی که یک سنسور حرکتی تحریک می شود، یک سیگنال به مرکز کنترل سیستم اعلام سرقت ارسال می شود و سیستم شما با استفاده از آلارم های صوتی یا متنی ورود غیر مجاز به محیط تحت پوشش را به شما اطلاع می دهد.

در این مطلب قصد داریم انواع سنسورهای حرکتی و محل نصب آنها را برسی کنیم:

نقش سنسور تشخیص حرکت در امنیت محیط تحت پوشش سیستم اعلام سرقت

وظیفه اصلی و مهم سنسور حرکتی، تشخیص ورود غیر مجاز به محیط تحت پوشش و ارسال پیام هشدار به مرکز کنترل سیستم امنیتی است . نقش مهم این دستگاه در زمان عدم حضور شما است.

امروزه برخی از سیستم های امنیتی به طور خاص برنامه ریزی می شوند. به عنوان مثال، ثبت وقایع توسط دوربین های مداربسته در صورت تشخیص حرکت غیر مجاز به وسیله سنسورهای حرکتی. در واقع آشکارسازهای حرکتی نه تنها در سیستم های حفاظتی مورد استفاده قرار میگیرند، بلکه می توانند به سیستم های  دوربین مداربسته و نظارت تصویری هم متصل شوند.

سنسورهای حرکتی، حکم نگهبان های محیط تحت پوشش را دارند و به طور پیوسته و بدون وقفه آماده ارسال هشدار هستند و در صورت وجود رفت و آمد غیر منتظره در محیط، باز و بسته شدن پنجره، شکستن شیشه ها از خود واکنش نشان می دهند.

دیگر کاربردهای سنسورهای تشخیص حرکت

  • اطلاع از خروج فرزندان بدون اجازه
  • نزدیک شدن مراجع به درب ورودی
  • ورود کودکان به مناطق ممنوعه منزل مانند زیرزمین، اتاق کار و…
  • چلوگیری از هدر رفتن انرژی ها مخصوصا انرژی گرمایشی و روشنایی در صورت عدم حضور در منزل

سنسور تشخیص حرکت

انواع سنسورهای تشخیص حرکت

سنسورهای مادون قرمز

سنسورهای مادون قرمز بر پایه تشخیص حرارت بدن موجودات عمل می کنند. استفاده از سنسورهای حرکتی مادون قرمز، امروزه بسیار در سیستم های اعلام سرقت استفده می شود. وقتی کنترل پنل فعال می شود، ین سنسورها وارد مدار اصلی می شوند و با توجه به صنعت ساخت خود یا ایجاد یک محدوده پوشش دهی می توانند انرژی گرمایشی در حال حرکت، در محیط پوشش داده شده را تشخیص دهند.

اگر جسمی که در حال حرکت است، انرژی گرمایشی داشته باشد و این انرژی با توجه به حرکتش در محیط سنسور پیوسته در حال تغیر باشد، چشمی ها به سرعت تحریک می شوند و به دستگاه مرکزی Palse ارسال می کنند.

سنسورهای ماکروویو

عملکرد این سنسورها بر اساس ارسال پالس و پردازش بازتاب اجسام و اندازه سطح تغیرات این پالس ها است.

سنسورهای ماکروویو نسبت به سنسورهای مادون قرمز، محیط بیشتری را تحت پوشش قرار می دهند اما نسبت به چشمی های مادون قرمز بیشتر در معرض تداخل الکتریکی قرار دارند.

تکنولوژی این چشمی ها  تشخیص حرکت چندگانه بر پایه انعکاس محیطی اشعه مادون قرمز ساتع شده از چشمی و بازتاب آن است.

سنسورهای التراسونیک

تشخیص سنسورهای التراسونیک بر پایه ارسال امواج فراصوتی و اندازه گیری پالس های منعکس شده از جسم محرک در محیط است. اساس کار این چشمی ها لرزش است . این سنسورها را می توانید به راحتی خریداری نموده و در محیط کار یا خانه خود نصب کنید. نصب این سنسورها نیاز به آگاهی و تجربه در مورد طراحی سیستم های امنیتی ندارد .

سنسورهای حرکتی بی سیم

امروزه بیشتر از سنسورهای حرکتی بی سیم استفاده می شود. زیرا هم به آسانی نصب و راه اندازی می شوند، هم نیازی به سوراخکاری  و کابل کشی ندارند و به راحتی با دیگر تجهیزات سیستم های اعلام سرقت هماهنگ می شوند.

اگر از سنسورهای بی سیم استفاده می کنیدباید مدام باتری آن را چک کنید. چون اگر باتری آن تمام شود از مدار خارج می شود و نمیتواند به موقع آلارم هشدار را ارسال کند.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود   کابل کواکسیال چیست؟

 یکی دیگر از معایب سنسورهای بی سیم این است که احتمال ارسال دیتا با تاخیر را نیز دارد.

مگنت ها

مگنت ها نوعی سنسور هستند که به محض باز شدن درب یا پنجره به دستگاه مرکزی پیام هشدار ارسال می کنند.

سنسورهای وزنی

این سنسورها می توانند از حرکت جسم تا یک وزن خاصی چشم پوشی کنند. سنسورهای وزنی مجهز به تکنولوژی Dual Technology Motion Sensor هستند و کمترین آلارم خطا را دارند و نسبت به حیوانات خانگی حساسیت کمتری دارند .

معمولا در خانه هایی که حیوانات خانگی بازیگوش دارند، این سنسور بسیار مناسب است و می توان از آن استفاده کرد و تعداد آلارم های کاذب را کاهش داد.

سنسورهای ویدئویی

این تکنولوژی سیستم پردازشگر سیگنال ویدئویی با استفاده از سیستم دوربین مداربسته است و به محض تشخیص تغییران سیگنال های محیط شروع به ضبط تصیر می کنند و اکثرا کنترل دوربین های مداربسته تحت شبکه توسط این سنسورها انجام می شود .

به این صورت که با صدور فرمان ، ضبط روی کارت حافظه انجام می شود . این ویژگی از ضبط بیهوده صدها ساعت تصویر و ذخیره اطلاعات کم ارزش جلوگیری می کند و تنها تصاویر با اهمیت را ذخیره می کند.

سنسور تشخیص حرکت

بهترین روش برای نصب و استقرار سنسورهای حرکتی

سعی کنید، اگر قصد دارید یک سیستم اعلام سرقت حرفه ای نصب کنید، به یک مجموعه با دانش و تجربه در این زمینه مراجعه کنید که بهترین ها را برای شما انتخاب کند. در غیر این صورت بایک انتخاب نادرست ممکن است متحمل ضررهای سنگین و جبران ناپذیر شوید.

در این مورد می توانید از تجربه و تخصص کارشناسان مجموعه سماالکترونیک استفاده کنید و با مشاوره آنها بهترین انتخاب را داشته باشید.

اما اگر تصمیم گرفتید این کار را خودتان انجام دهید، به نکات زیر توجه داشته باشید :

قبل از هر اقدامی ابتدا دستورالعمل های نصب را با دقت مطالعه کنید.

بعضی از سیستم های اعلام سرقت برای نصب و راه اندازی آموزش های الکترونیک دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. برای بعضی از سیستم ها هم یک اپراتور در محیط شرکت وجود دارد که شما را در تمامی مراحل نصب همراهی و پشتیبانی می کند.

نکته ای که باید به یاد داشته باشید، این است که به جز موارد خرابی و ایرادات اولیه در ساخت کالا ، این سنسورها آلارم خطا ندارند. اتفاقاتی رخ می دهد که باعث آلارم کاذب می شود مثل خطاهای کاربری، نصب غیر اصولی، انتخاب تجهیزات بی کیفیت، تحریک هایی مانند حرکات پرندگان، تکان خوردن پرده و … که درمقاله آلارم های کاذب سیستم اعلام سرقت به تفصیل در مورد آنها صحبت شده است .

برای نصب سیستم اعلام سرقت و همچنین نصب سنسورهای حرکتی باید به موارد زیر توجه کنید:

  • فاصله مطمئن سنسورهای حرکتی با اجسام پیرامون
  • فاصله سنسورهای تشخیص حرکت با وسایل گرمایشی
  • فاصله چشمی ها از مولدهای نور و اشعه خورشید

نصب سنسور در راه پله ها و راهروهای بیرونی اگر اشیا گرانقیمت وجود ندارد، لازم و ضروری نیست چون معمولا سارقان برای رسیدن به اتاق های خواب که اکثرا محل نگهداری اشیا قیمتی مثل پول، طلا، اوراق بهادار و … هستند، تلاش میکنند. پس بنابراین مجهز کردن اتاق خواب ها به سیستم اعلام سرقت یکی از مهمترین قسمت های نصب است.

باید محیط را کاملا بررسی کنید و تمام مدخل های ورودی که احتمال دسترسی سارقان به آن زیاد است را شناسایی کرده و برای آنها سنسور نصب کنید.

بهترین عملکرد سنسورها موقعی صورت می گیرد که به موازات هم در راهرو ها و یا دیوارها نصب شوند.

سنسورهای تشخیص حرکت مصارف دیگری نیز به جز سیستم اعلام سرقت دارند. به طور مثال بعضی از کارخانه ها بر روی گیت مونتاژ خود نصب می کنند تا در صورت نزدیک شدن افراد به دستگاه، فرمان قطع برق را صادر کند و از بروز هر گونه حادثه جلوگیری نماید.

از سنسور تشخیص حرکت در باز و بسته شدن درب های اتوماتیک، باز و بسته شدن شیرهای آب هوشمند، روشنایی راه پله ها و اتاق ها و … استفاده می شود.

در پایان امیدواریم که با استفاده از این مطلب بهترین انتخاب را برای سیستم اعلام سرقت خود داشته باشید.

شما کاربران گرامی میتوانید در صورت نیاز به مشاوره درباره سیستم اعلام سرقت با کارشناسان فنی سماالکترونیک تماس حاصل فرمایید.

برای ثبت رای روی ستاره ها کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]