انواع دوربین مداربسته

دوربین مداربسته چیست؟

واژه دوربین مداربسته ترجمه کلمه Closet Circuit Television یا به اختصار CCTV که معنی لغوی آن جعبه حادویی مداربسته است و به دوربین هایی اطلاق می شود که در جای خود ثابت اند.

دوربین های مداربسته به کلیه دوربین هایی گفته می شود که در محل نصب خود ثابت هستند و تصاویر دریافتی را به یک یا چند جا می فرستند.به دلیل اینکه بیشتر این دوربین ها در حفاظت و نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت به کار میرود این واژه بیشتر به این حیطه مرتبط است اما در معنی فنی دوربین های ویدئو تلفن و کنفرانس را نیز در بر میگیرد.

کاربردهای انواع دوربین مداربسته

عمده کاربرد دوربین های مداربسته در سیستم های حفاظتی است اما محدود به این حوزه نیست و گاهی فراتر نیز میرود و در حیطه های پلیسی، نظامی، فضایی، صنعتی، کنترل ترافیک و ارتباطات ویدئویی نیز استفاده می شود.

کاربرد دوربین ها در جلوگیری از اتکاب جرایم بسیار وسیع است . از جلوگیری از جرایم رانندگی تا جرایم جنایی.

در کارخانجات صنعتی نیزاز  انواع دوربین های مداربسته در مناطقی که حضور فیزیکی انسان خطرناک یا غیر ممکن است ،استفاده می شود.

انواع دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته از لحاظ دریافت سیگنال به سه دسته تقسیم می شوند:

  • دوربین های آنالوگ
  • دوربین های تحت شبکه
  • دوربین های دو منظوره

دوربین های آنالوگ

این دوربین ها نسل ابتدایی دوربین های مداربسته هستند که برای دریافت و ارسال صدا وتصویر از امواج آنالوگ استفاده می کنند. صدا و تصویر این دوربین ها توسط کابل دو رشته ای مجزا منتقل می شوند که هر یک رشته از سیم ها نقش جلوگیری از ایجاد نویز بر سیم اصلی را ایفا می کند.کابل متداول برای تصاویر دوربین ها کابل کواکسیال RG59 است. ابته دریافت تصاویر به وسیله کابل های مختلف بر حسب نیاز امکان پذیر است .

کیفیت این دوربین ها آنالوگ است و امواج آنالوگ همواره در معرض نویز است. نویز های مختلف همواره یکی از تهدیدات جدی بر کیفیت دوربین های آنالوگ است ، به همین دلیل پیشنهاد متخصصان این امر، استفاده از کابل ها و تجهیزات با کیفیت است که تاثیر به سزایی در کیفیت این دوربین ها دارد.

برای ضبط تصایور دوربین های آنالوگ باید آنها را از حالت آنالوگ به دیجیتال تبدیل کرد که این امر به وسیله دستگاهی به نام DVR امکان پذیر است . دستگاه های DVR مختص ضبط و کنترل دوربین های آنالوگ هستند . این دستگاه ها امکان کنترل و ارتباط دیجیتال با شبکه را هم فراهم می کنند.

ضعف بزرگ این انواع  دوربین ها موقعی نمایان می شود که کاربر نیاز به اسال تصویر و صدا به صورت بی سیم دارد.اگر قرار باشد تصویر به همان صورت آنالوگ انتقال یابد ، باید از محدوده فرکانس امواج آنالوگ استفاده شود.این مسئله کیفیت تصویر را بیش از پیش تحت الشعاع امواج نویز و تداخلی قرار میدهد. ضمن اینکه امکان مشاهده برای هر شخص دیگری به سادگی امکان پذیر است.بنابراین راه حل امنی برای ارسال تصویر به صورت آنالوگ نیست.البته می توان به وسیله دستگاه های فرستنده و گیرنده مخصوص امواج آنالوگ را مدوله کرد اما به دلیل هزینه بالا ، این کار مقرون به صرفه نیست .

دوربین های آنالوگ به دلیل قیمت پایین در بازار ایران متداول تر هستند. گرچه اخیرا استفاده از دوربین های دیجیتال رایج شده است و بسیاری از سازمان ها نیز دوربین های IP استفاده میکنند.

دوربین های آنالوگ

دوربین های آنالوگ به وسیله کابل کواکسیال داده ها به دستگاه dvr منتقل می کنند

دوربین های تحت شبکه IP

دوربین های IP نسل جدید دوربین های مداربسته هستند. امروزه بازار جهانی تمایل زیادی برای استفاده از دوربین های دیجیتال دارد.این دوربین ها همان گونه که از اسمشان مشخص است ، از امواج کاملا دیجیتال برای تحلیل و ارسال داده ها استفاده می کنند.

این دوبین ها بر خلاف دوربین های آنالوگ ، از همان ابتدا تصاویر را با امواج دیجیتال دریافت می کنند و تحت بستر شبکه کنترل می شوند.هر دوربین همانند یک وسیله در شبکه عمل میکند و به وسیله شناسه IP به مرکز کنترل متصل می شود.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود   دوربین اسپیددام

دوربین های تحت شبکه ارتباط نزدیکی با شبکه جهانی اینترنت دارند.می توانند از شبکه داخلی به شبکه اینترنت متصل شوند یا حتی مستقل از شبکه داخلی به اینترنت متصل شوند.

دوربین های این نسل احتیاجی به استفاده از دستگاه DVR ندارند،بلکه از دستگاهی به نام NVR بهره می برند که تنها ارتباط شبکه ای ایجاد می کندو داده های دوربین ها را ذخیره می کند.

دوربین های تحت شبکه

دوربین های تحت شبکه از طریق LAN داده های خود را به دستگاه NVR منتقل می کنند

دوربین های دو منظوره

این دوربین ها در واقع دوربین های آنالوگی هستند که پورت خروجی شبکه نیز در آنها تعبیه شده است.کیفیت آنها آنالوگ است اما امکان استفاده از آنها به صورت تحت شبکه نیز وجود دارد.

استفاده از این دوربین ها زمانی توصیه می شود که سیستم دوربین مداربسته آنالوگ باشد اما اتصال یک یا چند دوربین به صورت مستقیم از شبکه مورد نیاز است .

دوربین های مداربسته از لحاظ ظاهری نیز در چند گروه طبقه بندی می شوند:

  • دوربین های دام (Dome)
  • دوربین های بولت (Bullet)
  • دوربین های اسپید دام (Speed Dome)
  •  دوربین های صنعتی
  • دوربین های منیاتوری

دوربین های دام (Dome)

دوربین دام

معنی کلمه دام ، گنبد است. در واقع دوربین دام به معنی دوربین گنبدی است و به آنها دوربین های سفقی نیز اطلاق می شود . این دوربین ها برای نصب بر روی سقف طراحی شده اند و در اشکال متفاوتی در بازار موجود هستند.

این دوربین ها به دلیل ظاهر زیبا در محیط های تجاری بسیار محبوب هستندو در گذشته در محیط های بسته استفاده می شدند. در بازار کنونی  در بعضی مدل های این دوربین از کاور های ضد ضربه و ضد آب استفاده شده است که می توان از آن در محیط های باز نیز استفاده کرد.

این دوربین ها قبلا از تکنولوژی بالایی برخوردار نبودند اما امروزه در نمونه های جدید تمامی قابلیت ها و تکنولوژی های یک دوربین Box Type به ظاهر زیبای آن اضافه شده و به این دوربین جایگاه خاصی در سیستم های نظارت تصویری داده است .

صرف نظر از قابلیت دید در شب و یا نوع لنز یا نوع امواج به کلیه دوربین های سقفی گنبدی شکل، دوربین دام (Dome) گفته می شود.

دوربین های بولت (Bullet)

دوربین بولتترجمه لغت بولت به معنای گلوله یا لوله است . دوربین های بولت نیز معمولا استوانه ای شکل هستند و غالبا جنس آنها از فلز است. به دلیل شکل ظاهری این دوربین ها و خاصیت ضد آب بودن آنها ، از این دوربین ها بیشتر در محیط های خارجی با شراط آب و هوایی سخت استفاده می شود.

 انواع دوربین  مداربسته بولت (Bullet) از رایج ترین و پرفروشترین اناوع دوربین های مداربسته می باشند.

دوربین های اسپید دام(Speed Dome)

دوربین های اسپید دام یا PTZ  به کلیه دوربین هایی گفته می شود که قابلیت چرخش در محل نصب خود را  به وسیله اپراتور دارند. از این دوربین ها مواقعی استفاده می شود که کاربر نیاز دارد تصاویر دوربین را همزمان کنترل کند.به همین دلیل می تواند با استفاده از قابلیت PTZ دوربین را به جهت که می خواهد بچرخاند و بر هر نقطه که میخواهد زوم کند.

این دوربین ها به دلیل تعبیه شدن موتور بر روی آنها از قیمت بالاتری نسبت به بقیه دوربین ها برخوردارند.

دوربین های صنعتی 

در بازار ایران استفاده از این دوربین ها منحصر به مصارف صنعتی نیست. این دوربین که نام اصلی آنها Body Type است ، دوربین هایی مکعب مستطیل هستند که اغلب قابلیت نصب لنز جداگانه مانند FiX ، Motorize ، Auto Iris ، Varifocal  دارند و با انواع پایه ها و کاورهای خاص ست می شود.از آنجا که باقی دوربین ها این قابلیت ونصب لنز یا حتی قابلیت تعویض لنز را ندارند ، از این دوربین ها در مکان هایی استفاده می شود که زوم یا فوکوس خیلی مهم باشد.

این دوربین ها با قاب یا بدون قاب در  تمامی محیط های مسکونی ، اداری ، تجاری و یا صنعتی  کاربرد دارند.

دوربین های منیاتوری

این دوربین ها که به Pin hole معروف هستند ، دوربین های کوچک متداول در بازار هستند و بیشتر به عنوان دوربین های مخفی از آنها استفاده می شود . معمولا در مکان هایی کاربرد دارند که کارربر می خواهد دوربین نامحسوس باشد.

 

شما کاربران گرامی می توانید برای اطلاعات بیشتر از انواع دوربین مداربسته از تجربه کارشناسان فنی مجموعه سماالکترونیک استفاده نمایید و بهترین نوع دوربین مداربسته را مطابق نیاز خود انتخاب نمایید.

برای ثبت رای روی ستاره ها کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]