کابل کواکسیال

در مطالب قبلی درباره مزایای استفاده از آنتن مرکزی صحبت کردیم و دلایل استفاده از آنتن مرکزی در برج ها و ساختمان هایی با تعداد واحد بالا را برشمردیم.

موضوع بحث مطلب امروز آشنایی با یکی از تجهیزات بسیار مهم در سیستم آنتن مرکزی است که در ادامه با مزایا و معایب و نحوه کارکرد آن آشنا می شویم.

کابل کواکسیال چیست؟

کابل کواکسیال یکی از تجهیزات مهم در سیستم آنتن مرکزی  و دیجیتال مرکزی است که استفاده از نوع مناسب و با کیفیت آن در دریافت تصاویر مطلوب به شدت تاثیر گذار است .

کابل کواکسیال که به آن کابل هم محور هم اطلاق می شود، نوعی کابل است ک دارای رسانای داخلی است. و توسط یک عایق منعطف محصور شده است و روی این لایه منعطف نیز توسط یک رسانای نازک در هم تنیده قرار گرفته است.

هدف این لایه رسانای خارجی کابل جلوگیری از نفوذ نویزهای محیط کابل است. همه این اجزا در داخل عایق بیرونی قرار گرفته اند.

کابل های کواکسیال یا  کابل های هم محور همگی دارای امپدانس مخصوص به خود هستند. (امپدانس ، مقاومت سیم در برابر جریان متناوب است) مثلا کابل ۵۰ اهمی یا ۷۵ اهمی.

کابل مورد استفاده در آنتن ماهواره ها و یا تلویزیون های خانگی همه از نوع کواکسال ۷۵ اهمی هستند.روی بدنه همه کابل ها امپدانس و برخی اطلاعات دیگر از کابل نوشته شده است.

کابل کواکسیال

کا

مهمترین ویژگی کابل های کواکسیال آنتن مرکزی این است که در حالت گیرندگی ، هیچ نویزی نمی تواند در طول خط انتقال وارد شود و در حالت فرستندگی هیچ تشعشع یا تابشی در طول کابل دیده نمی شود و به عبارت دیگر موج انتقالی کاملا شیلد و محافظت شده است.

کابل های کواکسیال به دو دسته نقسیم می شوند:

  • کابل thin net :

این نوع کابل قابل انعطاف است و قطر آن در حدود ۰/۲۵ اینچ است . انعطاف پذیری thinnet  سبب می شود که کار کردن با آن آسان باشد و تقریبا در تمامی شبکه ها استفاده می شود.

در شبکه هایی که از thinnet استفاده می شود ، کابل مستقیما به کارت شبکه متصل می شود . نوع نازک کواکسیال می تواند سیگنال ها را تا فاصله تقریبی ۱۸۵ متر ، بدون آن که تضعیف شود ،ارسال کند . کابل thin net  جزو کابل های خانواده RG-58 بوده و دارای امپدانس ۵۰ اهم است .

  • کابل thick net

این نوع کابل، کواکسیال انعطاف‌پذیر و قطر آن در حدود ۰/۵ اینچ است. گاهی اوقات به کابل Thicknet اترنت استاندارد نیز گفته می‌شود. زیرا اولین نوع کابل کواکسیال بود که در معماری شبکه معروف Ethernen به کار برده شد. هسته مسی این کابل کواکسیال ضخیم‌ تر از نوع نازک آن است. البته این روزها از این کابل به ندرت استفاده می‌شود و در موارد استثنا به عنوان ستون مهره شبکه به کار می‌رود. هر چه هسته ضخیم‌تر باشد، سیگنال می‌تواند مسافت طولانی‌تری را بپیماید؛ بنابراین کابل Thicknet نسبت به Thinnet سیگنال‌ها را در مسیرهای طولانی‌تری هدایت می‌کند. نوع ضخیم کابل کواکسیال می‌تواند سیگنال‌ها را بدون تضعیف تا فاصله ۵۰۰ متر انتقال دهد؛ بنابراین با توجه به قابلیت Thicknet در پشتیبانی عمل انتقال داده‌ها در مسافت‌های طولانی، از آن به عنوان ستون اصلی برای اتصال شبکه‌های Thinnet کوچکتر به یکدیگر استفاده می‌شود.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود   مدولاتور

کابل مورد استفاده در سیستم آنتن مرکزی و دیجیتال مرکزی

عموما در کابل کشی در کابل کشی سیستم های آنتن مرکزی یا MATV  از انواع کابل های کواکسیال ۷۵ اهمی استفاده می شود . برای اتصال این کابل ها به تجهیزات سیستم آنتن مرکزی از کانکتور های نوع F استفاده می شود.

کابل های مورد استفاده در سیستم آنتن مرکزی و MATV ، عموما برای خطوط اصلی از نوع RG-59 و همچنین  RG-11 استفاده می شود . در مواردی که نیاز به عبور کابل در داخل خاک باشد و یا فاصله طولانی باشد مانند فاصله بین جند ساختمان از RG-11 و برای مسیر داخل ساختمان از RG-59 استفاده می شود.

Coaxial_Cable

موارد قابل توجه در کابل کشی آنتن و دیجیتال مرکزی

برای دریافت تصاویربا کیفیت بالا لازم است نکات زیر در مورد کابل کواکسیال آنتن مرکزی رعایت شود تا به نتیجه ای مطلوب برسیم :

  • هر گونه تغییر شکل در اثر فشار یا کشش ، باعث گسستگی در طول کابل می شود و از این رو با افت کیفیت روبرو می شویم .
  • حتی الامکان از ایجاد خم های تیز در کابل اجتناب کنید.
  • کابل آنتن باید در لوله اجرا شود . کابل باید همراه با یک پوشش بیرونی پلاستیکی ، برای نصب در مکان های مرطوب و همچنین قرار دادن رو یا زیر گچ  استفاده شود.
  • باید از اتصال میان کابل های داخلی  و خارجی اطمینان حاصل کرد.
  • از نصب در دمای پایین مخصوصا زیر ۱۰- سانتی گراد دوری گردد.
  • پوشش مستقیم پریز های آنتن درون جعبه های دیواری به قطر ۵۸ میلی متر مونتاژ می شود. باید در نصب دقت شود.کابل خروجی از تقویت کننده به ترمینال پریز متصل می شود.

مزایا و معایب استفاده از کابل های کواکسیال

استفاده از کابل های کواکسیال مزایا و معایبی به همراه دارد که در ادامه به ذکر برخی از آنها می پردازیم:

مزایا

  • پهنای باند نسبتا وسیع  که مورد نیاز اکثر سرویس های مخابراتی و انتقال تصویر مناسب است .
  • ظرفیت بالای انتقال حداکثر پهنای باند ۳۰۰ مگاهرتز
  • دوام و پایداری عالی
  • هزینه نگهداری پایین
  • و…

معایب

  • مخارج بالای نصب
  • نصب مشکل تر نسبت به دیگر کالا ها
  • افت سیگنال در فواصل زیاد
  • نیاز به استفاده از عناصر خاص برای انشعابات
  • و…

شرکت سیطره موفقیت امیدان (سما) که یکی از شرکت های معتبر با بیش از یک دهه فعالیت موفق در زمینه فروش و نصب تجهیزات سیستم آنتن  و دیجیتال مرکزی ، پیشنهاد می کند قبل از هر گونه تصمیم برای خرید و نصب آنتن مرکزی از مشاوره کارشناسان با تجربه شرکت سما الکترونیک استفاده نمایید .

برای ثبت رای روی ستاره ها کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]