آژیر کاذب سیستم اعلام سرقت یا به اصطلاح لاتین False Alarm از موارد بسیار مهم در بحث سیستم های اعلام سرقت است که اغلب افرادی که از این سیستم ها استفاده می کنند با آن مواجه شده اند .
گاهی اوقات تکرار بیش از حد آژیر کاذب سیستم اعلام سرقت باعث ایجاد استرس در کارفرما و موجب صلب اعتماد از پیمانکار می شود.
در این مطلب به دلایلی که باعث ایجاد آلارم کاذب سیستم اعلام سرقت می شود ، میپردازیم و راهکارهایی برای کاهش این آلارم ها ارائه می دهیم :
فهرست مطالب
آلارم کاذب چیست ؟
قبل از هر چیز پیشنهاد کارشناسان فنی سماالکترونیک با بیش از یک دهه تجربه در این عرصه به شما کاربران گرامی این است که در انتخاب سیستم اعلام سرقت و تجهیزات جانبی آن از جمله سنسورهای حرکتی ، نهایت دقت را داشته باشید و کیفیت و امنیت را فدای قیمت نکنید .
هم اکنون با پیشرفت تکنولوژی در عرصه حفاظت محیطی ، سیستم های اعلام سرقتی که طراحی و تولید می شوند ، به طور کامل و گاهی هوشمند جزئیات آژیرهای مربوطه را از طریق تلفن یا پیام و یا یک اپلیکیشن مخصوص دستگاه به مدیر سیستم اطلاع می دهند و این امر در عیب یابی سیستم بسیار مثمرثمر خواهد بود .
دلایل آلارم کاذب دزدگیر اماکن :
در این قسمت با دلایلی که ممکن است دستگاه False Alarm داشته باشد اشاره می کنیم :
- تغییرات ناگهانی و بیش از حد دما
- تحریکات خارجی و تغییرات ناگهانی طیف نوری در محیط
- تحریک سنسورهای حرکتی توسط حشرات و حیوانات
- تکان خوردن اجسام مانند پرده و پنجره
- ریزگردها ، گرد و خاک در محیط های کارگاهی
- نصب سنسور در مقابل کانال های هوا مانند کولر
- لرزش زمین و ارتعاشات آن
- نصب سنسور در مجاورت بخاری یا شومینه
- نصب تعداد زیاد سنسور در یک منطقه
- اختلال فرکانسی در برخی از سیستم های اعلام سرقت
- استفاده از کابل های استاندارد و…
برای عیب یابی سیستم اعلام سرقت چه کاری انجام دهیم ؟
برای عیب یابی سیستم دزد گیر اماکن و رفع این آژیر کاذب سیستم اعلام سرقت ابتدا صدای هشداردهنده های صوتی و نوری را موقتا قطع کنید .شماره تلفن های ذخیره شده در تلفن کننده را از حافظه آن پاک کنید . شماره مدیر سیستم اعلام سرقت و یک کاربر دیگر را جهت انجام تست دوباره وارد می کنید تا از ایجاد مزاحمت های احتمالی برای کاربان جلوگیری کنید.
نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که پس از عیب یابی ، باید دوباره تمام تنظیمات را انجام دهید .
دومین مرحله بررسی عوامل تحریک آلارم و زمان وقوع آن است . بر اساس اطلاعات موجود ابتدا زمان وقوع آلارم را مشخص می کنید.
به طور مثال در یک فروشگاهی که سیستم اعلام سرقت دارد ،به طور معمول از ساعت ۱۱ شب تا ۹ صبح تعطیل است و آلارم در ساعت ۱ بامداد اتفاق افتاده است .
بعد از مشخص شدن زمان وقوع آلارم کاذب مهمترین مورد ، پیدا کردن محل تحریک شده است. منطقه تحریک شده را به چند روش می توان شناسایی کرد . ساده ترین روشی که می توان منطقه را شناسایی کرد و در اغلب سیستم های اعلام حریق صدق می کند این است که چراغ آلارم شروع به چشمک زدن می کند و چراغ زون مربوطه در کنترل پنل روشن شده و ثابت می ماند .با استفاده از این روش می توان منطقه تحریک شده را شناسایی کرد .
در دستگاه های پیشرفته تر منطقه تحریک شده توسط پیام کوتاه به مدیر سیستم اعلام سرقت اطلاع داده می شود و همچنین می توان با یک گزارش گیری از نسخه نرم افزار محل مورد نظر را تشخیص داد .
بعد از شناسایی زمان و محل تحریک شده ، حالا باید به بررسی محیطی آن محدوده پرداخت ، بنابراین به سراغ منطقه مورد نظر بروید و از نظر محیطی بررسی های لازم را انجام دهید .
قبل از هر چیز ، از بسته بودن محیط مطمئن شوید . موردی که در اکثر موارد در محیط های صنعتی با آن روبرو می شوید ، باز بودن یا خراب بودن سقف و پنجره است و در محیط های مسکونی و اداری شکستن شیشه ها و نفوذ پرندگان و حشرات به داخل مهمترین مورد است.
مواردی مثل نور خورشید ، حرارت بالای ایجاد شده توسط سیستم گرمایشی ، لرزش ، وجود حشرات و … نیز باعث تحریک سنسور می شود.
پس از بررسی کامل عوامل محیطی و اطمینان از اینکه باعث ایجاد آژیر کاذب نشده اند ، تجهیزات خود از جمله دستگاه کنترل پنل ، کابل های رابط و از همه مهمتر سنسورها را بررسی کنید .
تست سنسور حرکتی
مسدود کردن کامل و فعال کردن سیستم
زمان تست در این موارد گاها بین چند دقیقه تا چندین ساعت متغیر است . نکته بسیار مهم اینکه باید یک سنسور دیگر جایگزین چشمی خود کنید و یا می توانید چشمی ها و زون های مربوطه را جابجا کنید . اگر شرایط خطا تغییر کرد ، احتمال می رود که سنسور شما خراب شده باشد و باید آن را جدا کنید و آزمایشات لازم را روی آن انجام دهید اما پیشنهاد کارشناسان فنی سماالکترونیک به شما کاربران گرامی این است که سنسور خود را تعویض نمایید .
تست سنسورهای بی سیم
در مورد چشمی های بی سیم حتما از سلامت باتری سنسور اطمینان حاصل کنید و در صورت لزوم برای رفع آلارم های کاذب این سنسورها را ریست کنید و مجددا کددهی نمایید.
نکته مهم اینکه ریست کردن فرکانسی دستگاه سبب از کار افتادن ریموت ها نیز می شود بنابراین بعد از کد دادن به سنسور ها ، ریموت ها را نیز به ترتیب کددهی کنید .
برای کددهی ابتدا سنسور را تحریک نمایید و یا دکمه ریموت را نگه دارید سپس به صورت لحظه ای دکمه LRN دستگاه را فشار دهید .
تست مگنت
برای مگنتهای سیستم اعلام حریق نیز مهمترین عواملی که باعث تحریک این سنسورها می شود لرزش بیش از حد و یا کم بودن فاصله تیغه های تحریک پذیر است که باعث ایجاد آلارم کاذب سیستم اعلام حریق می شود.
بررسی کنترل پنل
در نهایت اگر ایراد برطرف نشد ، زون مربوطه روی دستگاه را چک کنید . زون ها معمولا با حرف Z شماره بندی می شود . شما می توانید منطقه مورد نظر را ببندید و اگر ایراد برطرف نشد ، یعنی همچنان زون بسته شده فرمان آلارم صادر کرد ، باید دستگاه را جهت بررسی به تعمیرگاه ارسال نمایید .
نکته مهمی که باید مدنظر داشته باشید این است که چون احتمال خرابی دستگاه کنترل پنل بسیار کم است ، تست دستگاه اصلی را باید به آخرین مرحله موکول کنید .
در اغلب موارد تعمیرکاران و یا نصاب ها ، بدون بررسی موارد بالا ، اقدام به ارسال دستگاه کنترل پنل به تعمیرگاه می کنند که این موضوع باعث اتلاف وقت طرفین و بی اعتمادی کارفرما می شود .
با رعایت موارد زیر می توانید از آلارم های کاذب سیستم اعلام سرقت جلوگیری کنید :
- اطمینان از محکم بودن اتصالات سرسیم ها به پنل مرکزی
- استاندارد بودن سیم از نظر سطح مقطع و طول مسیر
- تقسیم بار جریان بین سنسورها به تساوی
- بررسی سلامت باتری بک آپ
- بررسی زون های بی سیم و جابجایی آنها
شما کاربران گرامی می توانید از مشاوره رایگان کارشناسان فنی سماالکترونیک برای طراحی ، فروش ، نصب و تعمیر سیستم های اعلام حریق بهره مند شوید .