منبع تغذیه دوربین مداربسته

منبع تغذیه چیست؟

سیستم دوربین های مداربسته متشکل از قسمت های مختلف است. دوربین ، کابل ، اتصالان جانبی و… از جمله تجهیزاتی هستند که در سیستم های نظارتی کاربرد دارند.

یکی از تجهیزاتی که وجود آن در سیستم دوربین مداربسته ضروری است ، منبع تغذیه یا آداپتور می باشد.انتخاب یک منبع تغذیه مناسب در ظاهر امری آسان به نظر می آید اما اگر آداپتور مورد نظر به درستی انتخاب نشود ، دوربین مداربسته کارایی لازم را نخواهد داشت .

دوربین های مداربسته برای استفاده نیازمند به برقی با ولتاژ ۱۲ ولت هستند و نمی توان از برق شهر به صورت مستقیم برای دوربین های مداربسته استفاده کرد. به همین دلیل برای تبدیل بر ۲۲۰ ولت شهر به برق ۱۲ ولت دوربین از منبع تغذیه یا آداپتور استفاده می شود که وظیفه آن در سیستم دوربین مدار بسته تبدیل برق ۲۲۰ ولت یه ۱۲ ولت است.

داشتن آگاهی کافی از وظیفه آداپتور در سیستم دوربین مداربسته ، انتخاب نوع منبع تغذیه را آسان می کند آما نکته مهم دیگریکه در رابطه با انتخاب منبع تغذیه مناسب باید در نظر داشت ،  مقدار جریان عبوری از آن است .

مقدارجریان عبوری از آداپتور به میزان بار متصل شده به آن بستگی دارد. هر چه مصرف کننده بزرگتری به آداپتور متصل باشد ، جریان عبوری از آن بیشتر خواهد بود.

برای دوربین های آنالوگ رایج در بازار معمولا مصرف دوربین ۱ آمپر در نظر گرفته می شود که مصرف واقعی دوربین از این مقدار کمتر است .برای محاسبه مقدار جریان دوربین ها می توان از یک معادله ساده استفاده کرد، به عنوان مثال برای ۵ دوربین می توان از یک منبع تغذیه ۵ آمپری برای تمام دوربین ها استفاده کرد و یا از ۵ آداپتور ۱ آمپری برای هر یک از دوربین ها استفاده کرد.البته در هنگام نصب باید درصدی هم برای افت ولتاژ در نظر گرفته شود ، در مسیر های طولانی افت ولتاژ  محسوس تر است  بنابر این باید پس از تعیین مسیر کابل ها، با در نظر گرفتن افت ولتاژ  میزان آمپراژ آداپتور تعیین شود. نکته مهم که باید به آن توجه داشت این است که مصرف جریان عبوری دوربین از حداکثر آمپراژ منبع تغذیه باید کمتر باشد.

انواع آداپتور

منبع تغذیه های سیستم دوربین مداربسته در دو نوع صنعتی و لپ تاپی عرضه می شوند.

رایج ترین نوع آنها خروجی۱ و ۲ و ۵ و ۱۰ و ۱۵ و ۲۰ و ۳۰  را پشتیبانی می کنند و بسته به نوع دوربین در سیستم دوربین مداربسته استفده می شوند.

دوربین های مداربسته دید در شب نسبت به بقیه دوربین ها به آمپراژ بالاتری نیاز دارند.همچنین دوربین های اسپید دام نیز معمولا با ولتاژ ۲۴ ولت عمل می کنند و باید برای استفاده از این دوربین ها ، آداپتور مختص به خودشان را به کار برد.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود   تفاوت دستگاه DVR و دستگاه NVR

آسیب دیدن منابع تغذیه دوربین مداربسته بسیار رایج است و علت آن ، انتخاب منابع تغذیه بدون توجه به کیفیت آنها است.

انتخاب نوع آداپتور

در هنگام نصب سیستم دوربین مداربسته ، در مورد انتخاب نوع آداپتور دو راه وجود دارد:

  1. استفاده از منبع تغذیه مشترک برای تمامی دوربین ها
  2. استفاده از منبع تغذیه مجزا برای هر یک از دوربین ها

منبع تغذیه مشترک

اداپتور دوربین مداربسته

با توجه به تعداد دوربین ها و بار مصرفی آنها می توان از یک آداپتور صنعتی با آمپراژ بالا برای تمام دوربین ها استفاده کرد .مزایای استفاده از این روش به شرح زیر است:

  • با وجود یک منبع تغذیه در صورت خرابی ، به راحتی میتوان آن را تشخیص داد و درصدد رفع مشکل برآمد.
  • منبع تغذیه مرکزی عمر مفید بالاتری دارد پس امکان خرابی آن را کاهش میدهد.
  • تمامی کابل های انتقال دهنده برق دوربین حامل برق ۱۲ ولت هستند و این امر خطرات حین نصب و خدمات پس از نصب را به شدت کاهش میدهد.
  • استفاده از آداپتور مشترک از نظر هزینه به صرفه خواهد بود.

اما استفاده از این روش معایبی نیز به همراه دارد که مهمترین آنها عبارت است از:

  • قطع کامل سیستم دوربین مداربسته در صورت خرابی آداپتور مرکزی
  • افت ولتاژ بالا در مسیرهای طولانی به علت انتقال برق به صورت ۱۲ ولت

منبع تغذیه مجزا

اداپتور لپ تاپی

روش دوم در سیستم دوربین مداربسته استفاده از آداپتور های مجزا برای هر یک از دوربین ها است.این شیوه نیز  دارای مزایا و معایبی است.

از مزایای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در صورت خرابی منبع تغذیه تنها یک دوربین از مدار خارج می شود.
  • به علت انتقال برق به صورت ۲۲۰ ولت تا محل دوربین افت ولتاژ حدود ۲۰ برابر کمتر خواهد بود.

و اما معایب استفاده از این روش :

  • آداپتور های موجود در بازار معمولا عمر کمتری نسبت به منابع تغذیه صنعتی دارندو با توجه به تعداد دوربین ها احتمال خرابی هر یک بالاتر خواهد رفت.
  • در کل مسیر کابل ها دارای برق شهر هستند که تعمیر و نگهداری دوربین ها را تا حدی خطر آفرین میکند.
  • کاربر مجبور است در کنار هر دوربین از باکس پلاستیکی برای نصب آداپتور استفاده کند.
  • این روش هزینه بالاتری نسبت به روش منبع تغذیه مجزا دارد.

راه حل ارائه شده توسط متخصصان سیطره موفقیت امیدان(سما) استفاده از منبع تغذیه مرکزی با کابل کشی کمتر در سیستم های مداربسته کوچک و استفاده از منبع تغذیه مجزا در مکانها و سیستم های بزرگ است .

برای ثبت رای روی ستاره ها کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 4]