فهرست مطالب
تفاوت دستگاه DVR و دستگاه NVR
در سیستم های دوربین مداربسته برای ضبط تصاویر و بازنگری آنها میتوان از دو دستگاه DVR و NVR استفاده نمود .اما کاربر باید برای انتخاب دستگاه متناسب با سیستم خود و کسب بهترین نتیجه ازآن ، آگاهی لازم در مورد سیستم دوربین مداربسته و نحوه عملکرد هر دو دستگاه داشته باشد.
تصمیم گیری در مورد انتخاب یکی از دستگاه ها بسیار مهم است ، زیرا استفاده از هر یک از این دستگاه ها روی نحوه عملکرد دوربین ها و نحوه نصب و راه اندازی آنها و کیفیت تصاویر تاثیرگذار است.
این مقاله برای آگاهی بیشتر کاربر و انتخاب صحیح ، به ذکر تفاوت های دستگاه DVR و دستگاه NVR پرداخته است .
دستگاه DVR : مخفف کلمه Digital Recorder بوده و معنای آن دستگاه دیجیتالی ضبط تصویر است .
دستگاه NVR : مخفف کلمه Network Video Recorder به معنای دستگاه ضبط تصویر تحت شبکه است
هر دو این دستگاه ها برای ضبط تصاویر دوربین های مداربسته استفاده می شوند.
از لحاظ فنی تفاوت این دو دستگاه در نحوه عملکرد ضبط تصویر آنها است.
DVR یک دستگاه الکترونیکی است .تصاویر دوربین از طریق کابل به قسمت ورودی دستگاه DVR متصل است و به آن منتقل می شود . این تصاویر داخل دستگاه DVR کدگذاری و پردازش می شوند.
دستگاه NVR یک برنامه نرم افزاری است و تصاویر دوربین را از طریق شبکه اینترنت دریافت می کند.کدگذاری و پردازش تصاویر در این سیستم ها در خود دوربین مداربسته انجام می شود، سپس برای مشاهد و ذخیره سازی به NVR منتقل می شود.
به خاطر تفاوت در نحوه عملکرد ، دوربین هایی که با این دستگاه ها استفاده می شوند ، مشخصات متفاوتی دارندو این بزرگترین تفاوت این دو دستگاه است .
در سیستم DVR از دوربین های مداربسته آنالوگ استفاده می شود .تصویر از طریق کابل انتقال پیدا می کند. در سیستم NVR از دوربین های IP (تحت شبکه) استفاده می شود و انتقال تصاویر توسط کابل شبکه انجام می شود.
علاوه بر این دو دستگاه ، دستگاه HVR هم وجود دارد که مخفف Hybrid Video Recorder به معنای دستگاه هیبریدی ضبط تصویر است که ترکیبی از دستگاه DVR و NVR است.
اکنون بعد از آشنایی با دستگاه DVR و NVR به صورت تخصصی تر ، تفاوت های این دو دستگاه را بررسی می کنیم .
مزیت های دستگاه NVR :
- جابجایی آسان : به علت اینکه در دستگاه NVR انتقال تصاویر از طریق شبکه اینترنت انجام می شود ، محدودیتی در مورد کابل کشی وجود نداردو دوربین را می توان در هر نقطه ای که شبکه LAN وجود دارد نصب کرد.
- اتصالات کابل آسان : بر خلاف دستگاه DVR که از هر دوربین باید یک کابل به آن متصل شود. دستگاه NVR تنها به یک روتر بی سیم و اتصال POE احتیاج دارد.
- کیفیت ضبط تصاویر : در سیستم دستگاه NVR از دوربین های تحت شبکه استفاده می شود .این دوربین ها کیفیت بالایی دارند و شفافیت تصویر آنها بالاتر از دوربین های آنالوگ است .
- اتصال از راه دور : دوربین مداربسته IP را میتوان چند کیلومتر دورتر از دستگاه NVR نصب کرد. این سیستم امکان کنترل تصاویر از شهر های مختلف را از طریق اینترنت میسر کرده است .
معایب دستگاه NVR :
- سیگنال ناپایدار : به سبب اینکه NVR از اینترنت استفاده می کنند و اتصال اینترنت ممکن است قطع شود یا سیگنال آن با دستگاه های مجاور هم پوشانی کند و ضعیف شود ، امکان پایدار بودن سیگنال کم می شود و در دریافت تصاویر مشکل ایجاد می شود.
- توانایی سازگاری پایین : دوربین های IP به هر دستگاه NVR متصل نمی شوند و باید به طور یکسان از یک دستگاه NVR استفاده کرد تا مشکلی در سیستم دوربین مداربسته حاصل نشود.
مزایای دستگاه DVR :
- هزینه کم : قیمت همیشه نقش موثری در انتخاب و خرید دوربین مداربسته دارد . اگر بودجه محدود برای نظارت تصویری داررید دستگاه DVR انتخاب مناسبی است.
- عدم نگرانی ضعف سیگنال : بزرگ ترین مزیت DVR ، عدم اسنفاده از اینترنت و متعاقبا عدم قطعی تصاویراست.
- سهولت در استفاده : دوربین های مداربسته آنالوگ نیاز به نرم افزار و برنامه نویسی ندارند و به راحتی استفاده می شوند .فقط تعداد زیاد کابل کشی می تواند در این دستگاه ها مشکل ایجاد کند.
معایب دستگاه DVR :
- مقدار زیاد کابل کشی : از هر دوربین مداربسته آنالوگ ، حداقل یک سیم به پشت DVR متصل می شود . به همین علت تعداد کابل ها زیاد می شود . سیم کشی نیز باعث ایجاد محدودیت در موقعیت نصب دوربین ها می شود.
- کیفیت تصویر پایین : با وجود پیشرفت تکنولوژی و افزایش کیفیت ، تصاویر DVR همچنان کیفیت پایین تری نسبت به دستگاه NVR دارند.
- عدم اتصال از راه دور : دوربین ها نباید فاصله زیادی از دستگاه DVR داشته باشند تا سیگنال ها دچار مشکل نشوند.