در گذشته آیفون های صوتی در بازار ایران بسیار رونق داشت و برندهایی مانند سوزوکی ، تابا ، سیماران و … محبوبیت بالایی داشتند اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی و به وجود آمدن ساختمان های بلند و برج های عظیم درشهر های بزرگ ، کم کم آیفون های صوتی جای خود را به آیفون های تصویری دادند.
با رواج آیفون های تصویری معضلات و مشکلات آنها هم بیشتر شد و هر چه تعداد واحد ساختمان ها بیشتر می شد ، معضلات آیفون های تصویری نیز بیشتر خودنمایی میکرد .
شرکت های تولید کننده مانند شرکت سیماران به دنبال راهی برای برطرف کردن این مشکلات بودند و توانستند پنل های کدینگ را جایگزین پنل های نامبرینگ کنند.
فهرست مطالب
تفاوت پنل های کدینگ و نامبرینگ سیماران
همانطور که اشاره شد ، استفاده از پنل های نامبرینگ در ساختمان ها و برج ها معایب و مشکلاتی را به همراه داشت که میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- از بین رفتن زیبایی ظاهری ساختمان به خاطر وجود شاسی های زیاد زنگ
- خرابی بالای شاسی زنگ
- نداشتن امکانات کافی در آیفون های تصویری
- هزینه کابل کشی بالا در پنل های نامبرینگ
- نصب بسیار سخت پنل های نامبرینگ نسبت به پنل های کدینگ
از این رو برای رفع این مشکلات ،شرکت سیماران پنل های کدینگ وارد بازار شدند
در پنل های کدینگ تعداد واحد ها دیگر مهم نیست و آنها می توانند از یک واحد تا هزاران واحد را پشتیبانی کند. واین مهمترین مزیت و ویژگی پنل های کدینگ است
مزایای پنل کدینگ
- ظاهر زیبای ورودی ساختمان
- استفاده از یک پنل برای هر تعداد واحد
- خرابی پایین
- قابلیت باز نمودن درب ساختمان با یک کد مخصوص برای هر واحد
- قابلیت باز نمودن درب ساختمان با اختصاص یک کارت برای هر شخص
- استفاده از امکاناتی نظیر تماس واحد با واحد و یا دایورت تماس
- اختصاص یک کد مخصوص به آیفون تصویری هر واحد
نصب پنل کدینگ آیفون تصویری سیماران
پنل های کدینگ در زمان نصب ، نیاز به کد دادن به هر واحد دارند. در صورتی که پنل های نامبرینگ به این قابلیت نیاز ندارند . در پنل های کدینگ به این صورت است که به طور مثال هنگام زدن کد ۴۲ باید پنل به دستگاهی فرمان دهد تا دستگاه واحد ۴۲ را تشخیص داده و زنگ واحد را به صدا دربیاورد.
نام دستگاهی که پنل به آن فرمان می دهد ، دیکودر است . همانطور که گفته شد از این دستگاه برای کد دادن به واحد ها استفاده می شود .
هر دیکودر معمولا برای ۴ واحد استفاده می شود .مثلا در یک ساختمان ۴۰ واحدی ، شما باید به ازای هر ۴ واحد یک دیکودر استفاده کنید . بنابراین برای ساختمان ۴۰ واحدی شما نیاز به ۱۰ عدد دیکودر دارید.
کابل کشی دیکودر ها در پنل های کدینگ نسبت به کابل کشب در پنل های نامبرینگ بسیار مقرون به صرفه تر هستند . پس نیاز به تعویض یا اضافه کردن کابل در ساختمان برای تغییر نوع پنل وجود ندارد.
نحوه نصب پنل های کدینگ سیماران به صورت زیر است و می توان نصب آن را مانند تصویر زیر انجام داد:
روش نصب
دیکودرها به وسیله ۷ رشته سیم با یکدیگر سری میشوند که دوسیم آن تغذیه ۱۲ ولت دیکودر است و پنج سیم آن دیتا است و هر واحد به وسیله چهار رشته به دیکودر باید اتصال پیدا کند .
نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که بیشترین فشار سیستم بر روی این هفت رشته می باشد و و تا جایی که ممکن است از سیم نمره ۰٫۶ استفاده کنید
سیم مورد نیاز حتما فویل دار و دارای شیلد کابل باشد زیرا هم نویز به داخل آن وارد نمی شود و هم نویز وارد شده توسط شیلد تخلیه می گردد.
در انتهای کار شیلد کابل را به بدنه فلزی ساختمان متصل نمایید.
نکته مهم دیگر این است که سعی کنید تغذیه دیکودرها را در نزدیکترین مسیر به دیکودر نصب نمایید زیرا اگر فاصله زیاد شود به علت ولتاژ پایین ، افت ولتاژ بالا رفته و ولتاژ مورد نیاز دیکودرها تامین نمی شود .
اگر ناچار هستید دیکودر را در فاصله دور از منبع تغذیه نصب کنید ، می توانید از دو رشته دوبل برای این کار استفاده کنید تا افت ولتاژ به حداقل برسد و دیکودرها به درستی عمل نمایند
ما در این مطلب سعی کردیم تفاوت پنل های کدینگ و نامبرینگ سیماران و نحوه نصب آنها را بیان کنیم تا شما عزیزان بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید .
مجموعه سماالکترونیک با بیش از یک دهه فعالیت در حوزه نصب سیستم آیفون های تصویری نامبرینگ و کدینگ و وجود نیروهای متخصص میتواند شما را در انتخاب بهترین آیفون تصویری یاری نماید.