آنتن مرکزی چیست

با پیشرفت جوامع بشری و استقبال از آپارتمان نشینی ، هر روز شاهد افزایش تعداد برج ها و ساختمان های سر به فلک کشیده هستم .در شهر های بزرگ مانند تهران تعداد این ساختمان ها به مراتب بیشتر است و مسلما در هر خانه ای گیرنده ای برای دریافت اطلاعات صدا و سیما وجود دارد.

برای دریافت این اطلاعات وجود آنتن الزامی است . طبیعتا استفاده از چندین آنتن ، مشکلات خاص خود را دارد و سبب ایجاد بی نظمی در ساختمان خواهد شد.

اما راهکار چیست؟ خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی برای هر مشکلی راهکاری وجود دارد و این مشکل هم با استفاده از سیستم آنتن مرکزی مرتفع می شود.

در این مقاله بر آن شدیم تا شما را با مفاهیمی مانند آنتن مرکزی ، تجهیزات آنتن مرکزی و نحوه نصب  سیستم آنتن مرکزی آشنا کنیم و توضیح دهیم چرا باید از آن استفاده کرد.

سیستم آنتن مرکزی چیست؟

سیستم آنتن مرکزی مجموعه ای از ابزار ها است که  تصاویر تلویزیونی یا ماهواره ای و یا تصاویر ویدئویی مانند دوربین مداربسته را دریافت میکند  وآن را به چندین گیرنده تلویزیونی ارسال می کند.

اگر بخواهیم تجهیزات ابتدایی آنتن مرکزی را بصورت ساده تری تشریح کنیم شامل موارد زیر است :

  • بخش دریافت : در این بخش عمل دریافت تصاویر تلویزیونی از فرستنده توسط  آنتن و  دریافت تصاویر داخلی همچون تصاویر دوربین مداربسته به وسیله  مبدل تصاویر ویدئویی به RF انجام می شود.
  • بخش تقویت : این بخش شامل یک آمپلی فایر قدرتمند برای تقویت سیگنال دریافتی است که باید گیرنده های زیادی را با این سیگنال پشتیبانی کند.
  • بخش تقسیم : در این قسمت بخش های متفاوتی را مشاهده می کنیم . ابتدا از تقسیم کننده های عبوری (تپاف) استفاده می کنیم. سپس به تقسیم کننده های انتهایی (اسپلیتر) نیازمندیم . دراین میان از سوئیچر (در ماهواره مرکزی) برای تقسیم سیگنال تقویت شده بین گیرنده ها نیز استفاده می شود.
  • بخش انتقال : در نهایت کابل کواکسیال تمام سیگنال های دریافتی را به سمت  گیرنده ها هدایت می کند.

بصورت استاندارد ساختمان هایی که بیش از یک گیرنده تلویزیونی وجود دارد از  سیستم آنتن مرکزی استفاده می شود . استفاده از این سیستم در این ساختمانها دارای مزایای فراوانی است و استفاده نکردن از این تجهیزات نیز پیامدهای منفی دارد.

آنتن مرکزیمزایای استفاده

  • جلوگیری از نصب متعدد آنتن بر روی پشت بام یا بالکن طبقات
  • دریافت سیگنال مطلوب برای داشتن تصاویری شفاف و بدون نویز
  • دریافت تصاویر شبکه های مختلف با کیفیت یکسان
  • امکان استفاده از این تجهیزات برای دریافت تصاویر تلویزیونی، ماهواره ای و تصاویر ویدئویی مانند تصویر دوربین مدار بسته در یک سیستم یکپارچه
  • مقرون به صرفه بودن
  • تعمیر و نگهداری آسان
خواندن این مطلب پیشنهاد می شود   نحوه اتصال و انتقال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی (کامل)

پیامدهای منفی استفاده نکردن

  • هزینه بالای نصب آنتن برای تک تک گیرنده ها
  • حجم بالای سیم کشی از آنتن ها تا گیرنده ها
  • اثر انعکاسی و القایی آنتن ها بر یکدیگر و تاثیر منفی روی تصاویر دریافتی
  • ایجاد نمایی زشت برای پشت بام به خاطر نصب تعداد زیادی آنتن

مواردی که در انتخاب آنتن باید به آنها توجه کرد

  1. نوع آنتن : ابتدا باید مشخص کنید که به وسیله آنتن مرکزی می خواهید چه سیگنال هایی را دریافت کنید . در واقع حائز اهمیت ترین نکته در بحث انتخاب سیستم آنتن مرکزی تعداد و نوع فرکانس دریافتی کانال های مورد نظر است.
  2. جهت آنتن : مسلما برای دریافت سیگنال هایی با کیفیت بسیار بالا می بایست جهت آنتن مرکزی به سمت فرستنده تنظیم شود.لازم به ذکر است که اگر تمام فرستنده ها و یا حداقل تعدادی از آنها در یک جهت بودند و سیگنال های  خود را از یک سمت ارسال می کردند ، می توانید از آنتن های BROADBAND استفاده کنید. برای دریافت سیگنال هایی که از جهت های مختلف ارسال می شوند هم لازم است از آنتن های تک کانال استفاده شود. در اران سیگنال های آنالوگ و دیجیتال بر روی دو باند UHF  و VHF  ارسال می شود.
  3. بهره آنتن : آنتن باید بهره لازم را داشته باشد ، یعنی بتواند حداقل سیگنال لازم را برای ورودی آپلی فایر ارائه دهد.

انواع سیستم‌‌های آنتن مرکزی

آنتن مرکزی سیستم‌های متفاوتی دارد که درذیل به معرفی مختصری از آنها اشاره شده است :

  • سیستم MATV: از این نوع سیستم آنتن مرکزی برای دریافت، تقویت و توزیع سیگنال‌ها دربعضی باندهای مختلف نظیر UHF استفاده  می‌شود. در صورتی که از این سیستم استفاده کنید، سیگنال‌های تلویزیونی در گیرنده‌های شما بدون هیچ نویزی و خیلی شفاف دریافت خواهند شد.
  • سیستم SMATVاین سیستم دقیقا عملکردی مشابه با MATV دارد، با این تفاوت که می‌توان  سیگنال‌های ماهواره را هم  در این سیستم دریافت کرد.
  • سیستم CATV: در این نوع خاص سیگنال‌های تلویزیونی از مرکز تولید شده و پس از تقویت توسط کابل به گیرنده‌ها ارسال خواهد شد.
  • سیستم CCTV: در این نوع نیز تمامی سیگنال‌های ویدئویی (نظیر دوربین‌های مداربسته و تمامی لوازم پخش صدا و تصویر) توسط مدولاتور بر روی باندهایی که خالی باشند، مدوله شده و به وسیله میکسر به ۳ سیستمی که پیش‌تر با آن‌ها آشنا شدید، اضافه می‌شوند. در نتیجه  تصاویر را بر روی کانال‌های تلویزیونی پخش خواهد شد.
برای ثبت رای روی ستاره ها کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]