بعد از انتخاب سیستم دوربین مداربسته که در مقاله انواع دوربین ها توضیح داده شد ، مهمترین کاری که باید انجام شود ، نصب صحیح دوربین مداربسته است . نصب دوربین مداربسته در ساختمان های مسکونی یا دولتی باید توسط کارشناسان متخصص آن نصب شود تا هم از طریق نصب و کابل کشی و هم مکان نصب دوربین به درستی انتخاب و انجام شود.
برای نصب دوربین مداربسته باید به موارد متعددی توجه کرد و تمام آنها را رعایت کرد . از جمله تعداد و نوع دوربین ها ، قیمت آنها ، هزینه نصب و راه اندازی ، محل دقیق نصب ، نوع کابل مصرفی ، نحوه کابل کشی و انتخاب مسیر های درست و استفاده از فیش هاب و پاور های با کیفیت و مناسب .
در ادامه همراه ما باشید تا به صورت کامل مراحل نصب و راه اندازی سیستم دوربین مداربسته را بررسی کنیم :
فهرست مطالب
انتخاب دوربین مداربسته
بعد از اینکه تصمیم به استفاده از سیستم دوربین مداربسته گرفتید، باید در مورد اینکه چه فضاهایی احتیاج به پوشش دوربین دارند ، اطلاع داشته باشید تا بتوانید بهترین نوع دوربین را انتخاب کنید . همچنین مقدار بودجه ، نوع نمایش و زمان ضبط تصاویر ، انتقال تصاویر هم از موارد مهم در انتخاب سیستم دوربین مداربسته است و باید در نظر گرفته شود .
خرید دوربین و تجهیزات
بعد از مشخص شدن مکان قرار گیری دوربین ها ، حالا می توان نوع و مدل آنها را مشخص کرد . برای محل های سر پوشیده ازدوربین های دام و برای مکان های باز از دوربین های بولت استفاده میشود و که در مطالب قبلی به تفصیل شرح داده شده است .
بعد از مشخص شدن تعداد دوربین ها ، دستگاه ضبط مورد نظر را هم می توان انتخاب کرد . دستگاه DVR یا NVR مورد نظر را می توان با در نظر گرفتن احتمالی تعداد دوربین ها در آینده انتخاب کرد و معمولا پیشنهاد متخصصان سما الکترونیک به این صورت است که DVR یا NVR را با تعداد کانال های بالاتر انتخاب کیند تا در آینده اگر نیاز به افزودن دوربین جدید بود بتوان بدون تعویض دستگاه ضبط کننده و پرداخت هزینه ، تعداد دوربین ها را افزایش داد .
دراین مرحله نیاز است بدانیم چه تعداد روزهایی نیاز به تصاویر ضبط شده داریم تا بتوانیم هارد دستگاه را بسنجیم . سایر تجهیزات نیز مانند کابل شبکه ، فیش های کانکتور ، سوئیچ و … را نیز با توجه به تعداد دوربین ها محاسبه میکنیم .
یکی از نکات مهمی که باید در نظر داشته باشید ، انتخاب برند مناسب دوربین است . شما میتوانید به صورت رایگان از مشاوره کارشناسان مجرب سماالکترونیک برای سیستم دوربین مداربسته استفاده نمایید و بهترین برند و باکیفیت ترین دوربین را انتخاب کنید .
انتخاب مکان مناسب برای نصب دوربین مداربسته
یکی از مهمترین موارد ، جانمایی دوربین های مداربسته به صورت صحیح و اصولی در یک ساختمان است . غالبا جانمایی دوربین بر اساس نیاز افراد متغیر است . زیرا افراد نیاز های حفاظتی متفاوتی دارند .
در این قسمت رایج ترین مکان هایی که در یک ساختمان باید توسط سیستم دوربین مداربسته تحت پوشش قرار بگیرد را عنوان کرده ایم :
- بَر اصلی ساختمان در فضای بیرونی ساختمان
- درب ورودی نفر رو و درب مخصوص پارکینگ
- درب پشت بام
- پنجره ها و سایر مبادی ورودی ساختمان
- راه پله ها و فضای جلوی آسانسور
- محوطه لابی ساختمان
- اتاق برق ، اتاق ژنراتور ، سایر قسمت های حیاتی ساختمان
- فضای جلوی انباری ساختمان های مسکونی
- محوطه پارکینگ
- و…
بعد از مشخص شدن موقعیت های مهمی که باید توسط دوربین مداربسته پوشش داده شوند ، باید محل نصب دقیق هر دوربین و نوع آن مشخص شود . سپس متراژ کابل و مقدار سایر تجهیزات مصرفی محاسبه می گردد.
رعایت برخی نکات در هنگام نصب سیستم دوربین مداربسته در ساختمان های مسکونی و اداری حائز اهمیت است و می تواند در افزایش طول عمر تجهیزات موثر باشد . موارد زیر از مهمترین نکات است که باید رعایت شود .
- در هنگام نصب دوربین مداربسته باید توجه شود که هیچ کابلی در اطراف دوربین مشخص نباشد . به عبارت ساده تر تمام مسیر کابل کشی باید توکار باشد که می توان برای آن از تجهیزات مختلف مانند لوله های فولادی ، لوله فلکسی ، لوله پلی اتیلن و یا داکت های پلاستیکی استفاده کرد .
- بهتر است که هنگام نصب زاویه دوربین به صورتی باشد که حتی المقدور روبروی نور خورشید نباسد .
- در هنگام نصب باید دقت کرد که فضای جلوی دوربین هیچ پوشش گیاهی چه طبیعی چه مصنوعی وجود نداشته باشد زیرا ، باعث کاهش میدان دید دوربین می شود .
- نصب دوربین در بعضی از مکان ها و موقعیت ها می تواند از نظر روانی مانع بسیاری از فعالیت های مجرمانه شود . در این مکان ها بهتر است از دوربین های بزرگ استفاده شود و دوربین در محلی نصب شود که در معرض دید کامل باشد .
- بهتر است دوربین هایی که در محیط های باز قرار میگیرند جهت بهبود عملکرد در گرمای تابستان و سرما و باران زمستان در زیرسایه بان یا بر آمدگی های ساختمان که در فضای بیرون قرار دارند نصب شوند.
- دوربین ها بهتر است که در محلی نصب شود که از دسترس مجرمان و سارقان دور باشد و همچنین اگر نصب دوربین های بیرون به نحوی باشد که فضای بیرونی زاویه دید بیشتری را تحت پوشش داشته باشد .
- تغذیه دوربین ها از لحاظ استاندارد باید به وسیله یک منبع تغذیه مستقل برای سیستم دوربین مداربسته موجود تامین شود . این منبع تغذیه مستقل معمولا در کنار دستگاه DVR یا NVR قرار میگیرد اما گاهی اوقات برای صرفه جویی در میزان تجهیزات از نزدیکترین پریز برق به دوربین کابل کشی برق انجام می شود .
کابل کشی سیستم دوربین مداربسته
بعد از جانمایی دوربین های مداربسته ، نوبت به کابل کشی می رسد . با توجه به نوع سیستم مداربسته ای که انتخاب کرده اید ، کابل کشی متفاوت است .
سیستم های دوربین مداربسته به صورت کلی به سه نوع برای کابل کشی تقسیم می شوند :
- سیستم آنالوگ یا HD
- سیستم تحت شبکه یا IP
- سیستم وایرلس یا بی سیم
کابل کشی دوربین مداربسته آنالوگ
نحوه کابل کشی دوربین مداربسته آنالوگ برای هر دوربین باید از دو کابل استفاده کرد . کابل اول وظیفه انتقال تصویر از دوربین به DVR را برعهده دارد . این کابل از نوع RG59 یا RG 6 و … می باشد .
کابل دوم که باید از محل نصب DVR تا محل نصب دوربین کشیده شود ، وظیفه تامین برق را برعهده دارد و از یک سو به منبع DC نصب می شود و از طرف دیگر به دوربین نصب می شود و دوربین را تغذیه می کند.
گاهی اوقات به جای منبع تغذیه می توان از آداپتور استفاده کرد . در این حالت برق شهر توسط کابل به آداپتور ۱۲V وصل می شود و سپس آداپتور به دوربین متصل می شود .
برای کابل کشی دوربین های مداربسته آنالوگ می توان از کابل های ترکیبی نیز استفاده کرد که باعث صرفه جویی در مصرف کابل می شود . این کابل ها هم انتقال تصویر و هم تامین برق را انجام می دهند.
کابل کشی دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP
برای سیستم های IP تجهیزات در سه گروه تقسیم می شوند :
- دوربین IP
- سوئیچ شبکه
- دستگاه NVR
برای دریافت تصویر در سیستم های دوربین تحت شبکه باید از هر دوریبن یک کابل شبکه به سوئیچ شبکه و سپس از آن به دستگاه NVR متصل شود.
برای کابل کشی دوربین های IP باید از کابل های مخصوص شبکه مانند CAT6 یا CAT5E یا CAT5 استفاده کرد .
کابل های شبکه توسط کانکتورهای شبکه RG45 به تجهیزات شبکه مانند سوئیچ ، دوربین یا دستگاه NVR وصل می شود . پس از نصب فیزیکی دوربین ها و کابل کشی های مورد نیاز ، عملیات سخت افزاری سیستم مداربسته تمام می شود .
کابل کشی دوربین های وایرلس یا بی سیم
دوربین های وایرلس برای نصب نیازی به کابل کشی ندارند و به سادگی می توان محل نصب دوربین را تغییر داد . دوربین های وایرلس را در محل مورد نظر خود نصب کنید . سپس کابل برق را به دوربین وایرلس وصل می کنید و تصاویر را از طریق یک دریافت کننده بی سیم دریافت کرده و به دستگاه NVR متصل میکنید.
تنظیم نرم افزاری دوربین
پس از نصب کامل دوربین ها و کابل کشی ، نوبت به تنظیم دوربین ها مانند زاویه دید ، شفافیت دوربین و تنظیم فوکوس تنظیمات ضبط دوربین ها برای دستگاه DVR و NVR می رسد.
این مرحله از اهمیت ویژه ای برخوردار است . زیرا یکی از مهمترین فاکتورهای سیستم مداربسته ارائه تصاویر با کیفیت مناسب در طول شبانه روز است .
مهمترین تنظیمات مورد نیاز سیستم دوربین مداربسته :
- اختصاص دادن IP به دوربین های تحت شبکه
- تنظیم زاویه دید دوربین با توجه به نیاز کاربر
- تنظیم فوکوس و شفافیت دوربین
- تنظیم پیشرفته مربوط به تکنولوژی تصویر WDR – 3D- DNR
- تنظیم LED های دید در شب دوربین برای تصویر برداری بهتر در طول شب
- تنظیم و پیکر بندی سوئیچ شبکه
- تنظیم افزودن دوربین ها بر روی سیستم ضبط
- نصب هارد دیسک درون DVR یا NVR و تنظیم نرم افزار مربوط به آن
- تنظیمات مربوط به انتقال تصویر دوربین ها بر روی تلفن همراه یا مانیتور
کارشناسان فنی سماالکترونیک می توانند شما در انتخاب یک سیستم دوربین مداربسته با کیفیت و مناسب یاری دهند تا شما یک سیستم حفاظتی متناسب با نیازهای خود انتخاب و خریداری نمایید .